„Priešingai nei Vilniuje organizuotoje parodoje daugelis žiūrovų Telšiuose buvo garbaus amžiaus žmonės. Mus maloniai nustebino šių žmonių šviesumas ir aplinkosaugos temų išmanymas. Į parodą jie atėjo padrąsinti menininkų, jiems padėkoti, pasidalinti idėjomis – to sunku sulaukti didmiesčiuose“, - sako vienas iš parodos organizatorių, Europos Komisijos remiamo Grundtvig projekto „Eco-creativity“ vadovas Martynas Norbutas.

Parodos organizatorės Monikos Šlančauskaitės teigimu, antrinis žaliavų panaudojimas yra tapęs daugelio vyresnio amžiaus žmonių kasdienybe – jie ne tik imasi rūšiuoti šiukšles, bet ir galvoja kaip galėtų kai kurias jų panaudoti. Štai kiaušiniams sudėti skirtas dėklas tampa vieta sėkloms daiginti, metalinės skardinės – daigams sodui ruošti. Galbūt todėl daugeliui žmonių prasmingesnis atrodo menas, kurį galima pritaikyti.

„Aš tokia laiminga, jaunimas toks kūrybingas. Kai pažiūri kas čia padaryta... O per televiziją rodo tik jaunus žmones su buteliu rankose, muštynes. Bet va, kai pamatai ką jaunimas sukuria...“, - džiaugsmu trykšdama sakė viena parodos dalyvių, aštuoniasdešimt ketverių metų...

Parodoje, kurioje buvo eksponuojami 13 menininkų darbai, buvo galima išvysti video instaliaciją, iš skardinių auselių bei sulčių pakelių sukurtas sukneles, iš kiaušiniams dėklų bei kartono padarytų baldų, iš šiukšlių pastatyto namo nuotraukas, iš pajūryje rasto medienos sukurtą meninį paukštį, iš ekologinio popieriaus ir vaikams skirtų mišinukų buteliukų sukurtus šviestuvus, perdirbto popieriaus ir iš senų pėdkelnių sukurtas kaukes, seni batai panaudoti instaliacijai sukurti, meno kūrinį iš pjūklų grandinių, iš laikraščio popieriaus nupintus krepšelius bei padarytas taupykles ir kt.

Paroda „Ekorūsys“ yra Grundtvig mokymosi partnerystės projekto „Earth S.O.S. through Eco-Creativity“ dalis.