Dirbtuvėlių dalyviai – moksleiviai, pastaraisiais metais savo iniciatyva ir neatlygintinai darę gerus darbus. Jie atstatė sugriuvusią miesto autobusų stotelę, užtaisė mokyklos automobilių aikštelės duobes, savo mokyklose įkūrė jaukias poilsio erdves, labiausiai teršiamose miesto vietose pastatė atnaujintas šiukšliadėžes, surengė labdaros, atšvaitų, gyvūnų globos, ekologinio švietimo akcijas.

Penktadienį Lietuvos vaikų ir jaunimo centre surengtos kelios dirbtuvės, kuri tikslas - dovanos vaikų globos namų, senelių namų gyventojams bei miestui. Dirbtuvių „Draugas draugui“ dalyviai kūrė ir gamino stalo žaidimus vaikų globos namų gyventojams. Kūrybinio užsiėmimo „Dekoratyvūs EKO sprendimai“ metu seni buities rakandai pavirto interjero puošmenomis. Juos taip pat ketinama dovanoti globos namuose gyvenantiems vaikams.

Dirbtuvių „Šiltos dovanos“ dalyviai kartu su dailininke Virginija Stakioniene vėlė riešines senjorams. Senelių namų gyventojams skirti ir fotomenininkės Linos Brazau (Brazauskaitės) dirbtuvėse „Mes jūsų nepamiršom“ įvairiomis fotografijos technikomis sukurti atvirukai.

Dirbtuvėse „Surink po manęs“ kartu su dizaineriu Andrejumi Miakinkovu moksleiviai kūrė socialinės reklamos stendus, įspėjančius apie pareigą rūpintis ne tik savo augintiniais bei ir jų teršiama aplinka.

Šiuos stendus planuojama pastatyti įvairiose miesto erdvėse. Įkvėpimo kūrybai moksleiviai semsis jaunimo leidinio „Crazy Ideas“ įkūrėjo Mindaugo Oželio dirbtuvėse „Crazy Faktorius“.

Kūrybiniame užsiėmime „Dekoratyvūs EKO sprendimai“ (vad. dailininkė Vilija Galdikaitė ir neformaliojo švietimo mokytoja Renata Dambrauskaitė Pėželienė) dalyvavo moksleiviai iš Šilalės, Raseinių, Balbieriškio, Alizavos.

Anot eko dirbtuvėlėse dalyvavusių moksleivių, juos labiausiai nustebino, kad iš to, ką žmonės paprastai išmeta – plastikinių butelių, kompaktinių plokštelių, kamščių, kartoninių dėžių ar putplasčio – galima sukurti gražius, naudingus ir patvarius daiktus, kurie jei ir ne namų svetainei, tai sodybai puikiai tiks.

Dažnas jų žadėjo įgyta patirtimi dalintis su draugais ar technologijų mokytojais, netgi patys vesti tokius užsiėmimus savo mokykloje.

Pasak dailininkės Vilijos Galdikaitės – eko daiktų kūrimo idėjos užkrečia.

„Nors žinojau, kad iš naudotų buities rakandų galima pasigaminti fantastiškų dalykų, tačiau praktiškai tai išbandžiau pirmąjį kartą. Iš plastikinių šaukštelių, nertų servetėlių ar iš stiklinių burbuliukų galima pasigaminti šviestuvą, kuris atrodys prabangesnis už pirktinį. Tačiau tam reikia darbo ir kruopštumo, taip pat žinių“, - teigė dirbtuves vedusi dailininkė.