- Kuriate baldus iš medienos atliekų, surinktų iš stalių dirbtuvių. Kodėl nusprendėte naudoti panaudotą medieną - ar ji nėra prastesnė savo kokybe, ne tokia išvaizdi, graži? Kokią idėja norite perteikti savo darbais?

- Taip, yra medienos atliekos iš stalių dirbtuvių, bet tai jokiu būdu nėra panaudota mediena - tiesiog dirbtuvėms lieka daugybė smulkių medienos atraižų, kurias jie dažniausiai tiesiog sukūrena, o aš sukūriau baldus, kurių gamybai jos puikiausiai tinka. Ir tai yra puikios kokybės mediena, tinkamai paruošta ir išdžiovinta. O mano idėja labai paprasta - kai daugelis sako, kad jiems „neapsimoka“ - man rūpi surasti būdą, kad kokybiška žaliava būtų panaudota.

- Esate sugalvojęs ir kaip panaudoti juvelyrams atlikusius gintarų gabalėlius - ar galite trumpai pristatyti jūsų sukurtą kaleidoskopą: kokia jo pagrindinė mintis, panaudotos žaliavos?

- Gintaro gabalėliai šiame kaleidoskope atsirado lyg ir atsitiktinai. Pirmiausiai sukūriau medinį kaleidoskopą, kuris sumanytas taip, kad reikėtų kuo mažiau sąnaudų jo gamybai - nei tekinimo, nei dažymo, nei kokio specialaus apdirbimo - tiesiog išgręžta natūrali lazdyno šaka. Ir prie tokio natūralaus korpuso visiškai netiko nei spalvotas stiklas, nei tuo labiau plastikas. Beieškant natūralių spalvotų medžiagų išbandžiau ir savo rinkto Baltijos jūros gintaro gabalėlius. O pradėjus gamybą, paaiškėjo, kad didieji gintaro apdirbėjai nuolatos turi nemažus kiekius suskilusių „nekondicinių“ gabalėlių, kurie man labiausiai ir tinka. Ir vėl aš galiu gauti pigios medžiagos gamybai.

- Šiuo metu populiarėja judėjimai, kaip iš atliekų sukurti meną. Jūsų nuomone, kodėl tai yra reikalinga ir vertinga? Viena vertus, menininkas, ko gero, rodo pavyzdį, kad ir atlieka gali būti gera žaliava (t.y. mokoma taupyti senkančius resursus), kita vertus - iš atliekos sukurtas daiktas tampa brangesnis, nes laikomas menu, mada, taigi tai yra naudinga tokio daikto kūrėjui. Kokią vis dėlto naudą gauna galutinis vartotojas?

- Iš tikrųjų mano ieškojimų tikslas yra ne menas iš atliekų, o protingas panaudojimas žaliavos ar medžiagų, į kurias buvo investuota nemažai darbo ir lėšų, bet dėl gamybos specifikos kažkam atrodo, kad tai jau atliekos. O galutinis vartotojas gauna naują originalų kūrinį, kuris pagamintas būtent iš kokybiškos medžiagos, tiesiog aš surandu būdą, kaip panaudoti tai, kas kitiems jau atrodo gamybos atliekomis.

- Jūs pats gyvenate šiaudiniame name, propaguojate ekologines idėjas - kodėl jums tai yra svarbu?

- Niekada labai nesureikšminau nei savo namo, nei ekologinių idėjų - tiesiog stengiuosi kurti apie save sau patogią (draugišką) aplinką, ir, mano manymu, tai pats geriausias kelias - ne deklaruoti, o paprasčiausiai daryti - mažiau šiukšlinti, mažiau vartoti, daryti lėčiau ir geriau.

- Ačiū už pokalbį.