Stepinių lapių laukia erdvesni namai, su pritaikyta ir natūralias gamtos sąlygas atkartojančia aplinka bei specialiai joms liaudies meistro Aurimo Mineikio pagamintais nameliais.

Šventės metu buvo atvertos durys į vidines šio voljero patalpas, kuriose anksčiau gyveno lokiai. Naujai renovuoto voljero atidarymo juostelę nukirpo žinomas televizijos laidos „Vienam gale kablys“ vedėjas Paulius Korsakas ir zoologijos sodo direktorius Aurimas Didžiokas.

Skaičiuojama, kad voljero atnaujinimas kainavo apie 25 tūkst. Lt. Spalio pradžioje panašiai buvo atnaujintas ir šalia esantis rudųjų lapių voljeras.

Egzotiškosios zoologijos sodo žirafos, susilaukiančios ypatingo lankytojų dėmesio, nuo šiol bus matomos ir šaltuoju metų periodu. Šeštadienį lankytojams atvertos durys į vidines žirafų patalpas, kuriose žmonės per stiklą galės grožėtis ilgakakliais gyvūnais ištisus metus.

Šiemet, Aplinkos ministerijai skyrus papildomą finansavimą Lietuvos zoologijos sodo pastatų remontui, nuo gegužės mėn. suremontuotas stumbrų voljeras, plėšriųjų paukščių paviljono stogas, žirafyno lankytojų patalpos, lapės ir korsakai perkelti į naujus erdvius voljerus, atnaujinta siurblinė.

Netrukus į zoologija atvyks ir naujas gyventojas – pirmadienį iš Ispanijos atvyksta mažasis hipopotamas, kuris bus porelė Kaune gyvenančiai Coliukei.