Australo Richardo McCormacko aviganių veislės šuo Woodley sugebėjo atleisti dviaukščio namelio ant ratų rankinį stabdį ir nuvažiuoti nuo kalno didžiuliu Darvino keliu, Australijoje, praneša tinklalapis „NTNews“. Didžiulė transporto priemonė sveria apie 20 tonų. Šeimininkui nemažai baimės įvaręs nuotykis įvyko sekmadienį.

62-ejų R. McCormackas įsitikinęs, jog dvejų metų šuo tiesiog išmoko atleisti rankinį stabdį, kadangi jam vairuojant nuolat sėdėdavo šalia ir stebėdavo. Woodley visą laiką augo namelyje ant ratų. Šuo, galima sakyti, nuvarė dviaukštę transporto priemonę tuo metu, kai šeimininkas apsipirkinėjo parduouvėje.

„Išėjau ir pamačiau, kaip tas autobusas važiuoja žemyn keliu. Negalėjau patikėti savo akimis!, - R. McCormackas teigė leidiniui „The Herald Sun“. - Tačiau, tiesą sakant, tai ne pirmas kartas, kai šuo pabando vairuoti. Jis tiesiog kopijuoja mane, nes visuomet sėdi keleivio sėdynėje, o jei manęs nėra – vairuotojo sėdynėje. Rankinis stabdis yra ant prietaisų skydelio, tad jis daugybę kartų matė, kaip aš paspaudžiu ir atspaudžiu tą mygtuką.“

Woodley ir jo šeimininkas savo namelyje ant ratų

Woodley dardėjo judraus pramoninio rajono link, sėdėdamas už 20 tonų sveriančios transporto priemonės vairo. Jį sustabdė jaunas pardavėjas Phillas Newtonas. „Pagalvojau: „Kas per...?!“, šuo važiavo už didžiulio automobilio vairo, užkoręs ant jo letenas“, - prisimena P. Newtonas. Trisdešimtmetis vyras sugebėjo pasivyti riedantį namelį, įlipti per langą ir vėl užspausti rankinį stabdį. Jei ne jo reakcija, ši istorija galėjo baigtis daug liūdniau.

Liudininkų teigimu, dar keliolika sekundžių ir tranporto priemonė būtų kliudžiusi pastatytą automobilį.

Šeimininkas pažadėjo pakoreguoti rankinio stabdžio mechanizmą, kad šuo daugiau negalėtų jo atleisti.

„Ir vis tiek jis - mano geriausias bičiulis“, - žiniasklaidai tvirtino R. McCormackas, duodamas suprasti, jog augintinio už tokią išdaigą nebaus.