Nuo lapkričio 1 d. Vilniaus mieste turėtų keistis gyvūnų vežimo viešuoju transportu taisyklės, skelbia "Vilniaus diena".

Anksčiau galiojo teisinė norma, kad, pavyzdžiui, autobusu keliaujantis augintinis privalo dėvėti antsnukį ir turi būti laikomas už ne ilgesnio nei 0,5 m ilgio pavadėlio. Su gyvūnu buvo galima įlipti tik pro galines viešojo transporto duris ir važiuoti autobuso ar troleibuso gale.

Nuo lapkričio 1-osios to bus per maža. Pagal įsigaliosiančias taisykles keleivis gyvūną privalės vežti specialiai tam skirtame krepšyje ar dėžėje, atitinkančioje rankinio bagažo dydžiui keliamus reikalavimus. Jei krepšio matmenys bus didesni nei 60 × 40 × 20 cm arba matmenų suma viršys 120 cm, už augintinį teks mokėti visą bilieto kainą – kaip už bagažą.


Tiesa, keliaujant su keturkoju augintiniu galios ir viena išimtis: reikalavimai vežti gyvūnus specialiame krepšyje ar dėžėje negalios akliesiems. Regos negalią turintis keleivis teise naudotis viešuoju transportu įgis tik su savimi turėdamas dokumentus apie šuns sveikatos būklę ir skiepus. Šuo vedlys autobusais ir troleibusais galės keliauti nemokamai, tačiau neturės teisės užimti sėdimą vietą.