Skaitytoja pastebėjo, kad bokšto apačioje trūksta varžtų. Ir dėl to ji mano, kad po kelių metų bokštas gali nugriūti.

„Man pasirodė, kad ten visiškai nekontroliuojamas žmonių skaičius. Jie eina vienu metu ir pasidarė smalsu, ar kas nors tą struktūrą prižiūri. Apačioje su draugu, kuris civilinę inžineriją išmano, norėjome apžiūrėti. Tai jam irgi užkliuvo, kad tas takas neilgai stovi, bet apačioje jau ir varžtų trūksta. Neatrodo labai stabilu. Man nepasirodė bokštas saugus. Manau, kad kokių trijų metų bėgyje jis gali sugriūti“, - pasakojo Marija.

Tako būklė nepasikeitė nuo praeitų metų

Anykščių regioninio parko direktorius Kęstutis Šerepka GRYNAS.lt teigė, kad tako būklė yra gera ir nepasikeitė nuo praeitų metų. Nepaisant to, takas netrukus bus patikrintas atsakingų specialistų. Anot jo, techninė apžiūra bus atliekama kiekvienais metais. Ir jei bus surasta gedimų, jie bus operatyviai pašalinami. Parko vadovas teigė, kad iš lankytojų kartais pasigirsta nuogąstavimų dėl saugumo, tačiau jis mano, kad jie neturi pagrindo.

„Viskas gerai. Jokių pasikeitimų nėra, bokštas siūbavo ir turi siūbuoti - visi bokštai siūbuoja. Nėra nė vieno bokšto, kuris nesiūbuotų. Birželio mėnesio viduryje bus atlikta techninė profilaktika kasmetinė. Yra pasirašyta sutartis su įmone, kuri turi licenciją. Bus patikrinti sujungimai, ar visi statiniai yra statmeni, ar nenusėdo pamatai - ilgas darbų sąrašas. Taigi dviem dienom taką uždarysime, tada atvažiuos didžiulė brigada. Kasmet tokie darbai turi būti atliekami, bet šiaip viskas gerai, viskas tvarkinga. Nėra jokių varžtų atsisukusių, ten kažkas gal ne taip pasirodė“, - kalbėjo K. Šerepka.

Pasak parko vadovo, jau netrukus bus galima tiksliai sureguliuoti žmonių srautus take: „Metalas yra elastinga medžiaga ir visi bokštai juda. Kiek prisimenu, net Vilniaus televizijos bokšto viršūnė svyruoja apie 3 metrus amplitude. Nes jeigu bokštas nesvyruos, tai jis nugrius. Kol kas mes neturėjome lankytojų skaičiavimo sistemos, bet kažkur savaitės ar dviejų savaičių bėgyje bus įdiegta elektroninė skaičiavimo sistema. Kiekvienas lankytojas, įėjęs į taką, turės praėjimo punkte gauti kortelę ir jis su ta kortele įeis į taką ir išeis iš jos. Ir tada žinosime, kiek žmonių yra take ir kai bus pasiektas ribinis skaičius, bus sustabdytas žmonių įleidimas. Nes dabar suskaičiuoti yra pakankamai sudėtinga, dabar ribodavom tik matydami, kad yra labai daug. Tada pristabdydavom leidimą.“

Parko direktorius teigė, kad jau jaučiamas lankytojų pagausėjimas: „Praeitą savaitę suskaičiuota 8300 lankytojų. Skaičiuojame ne visus, o tik tuos, kurie įsigyja parko lankytojo bilietą. Didesnė dalis lankytojų apsilankė savaitgalį.“