Po 5 metų pertraukos skaitytojus pasiekė atnaujintas žurnalo numeris medžioklės ir žvejybos entuziastams, visiems gamtos mėgėjams ir siekiantiems ją pažinti bei joje propaguojantiems aktyvų poilsį.

Žurnalo ištakos siekia 1927 m., kai šis žurnalas buvo pradėtas leisti šviesaus atminimo prof. Tado Ivanausko iniciatyva. Su gana ilgomis pertraukomis, skirtingo formato ir apimties žurnalas buvo leidžiamas iki 2006 m. Išleidus 105 numerį, žurnalo leidyba laikinai nutrūko.

Kodėl po kelerių metų pertraukos vėl nuspręsta atnaujinti žurnalo leidybą? „Žurnalas yra platforma, kuria naudodamasi Draugija gali išsakyti savo idėjas. Leidinys taps šaltiniu, aktyviai siurbiančiu informaciją iš Draugijos, dalins ją visiems, nors kiek besidomintiems žvejyba, medžiokle, gyvūnija ir Draugijos veikla, o kiekvienas medžiotojas ar žvejys „Medžiotojo ir meškeriotojo“ puslapiuose bus mokomas, šviečiamas ir auklėjamas. Žurnale Draugija kels idėjas, kontraversiškus, diskutuotinus klausimus, juos spręs ir ieškos atsakymų, leidinys padės centralizuotai skelbti svarbius įstatymus, nutarimus, oficialiuosius aktus, čia bus viešinamos aktyvesnių medžiotojų ir piliečių mintys“, - sako Lietuvos medžiotojų ir žvejų draugijos pirmininkas, kardiochirurgas prof. Rimantas Benetis.