Ką daryti, jei nugaišo keturkojis, o jūs nenorite, kad iš jo būtų išvirtas muilas? Teks jį užkasti savo kieme. Šią problemą išspręstų gyvūnų kapinės, tačiau valdžia tokiam sprendimui dar nesubrendo, rašo "Lietuvos rytas".

Savo augintinius mylintys kauniečiai atėjus metui su jais atsisveikinti susiduria su dilema: kur palaidoti gyvūną?

Daugelis nenori, kad šeimos nariais tapę augintiniai laikantis taisyklių būtų utilizuoti ir palaidoti kaip biologinės atliekos ar būtų perdirbti į muilą.

Todėl miestiečiai gyvūnus laidoja daugiabučių kiemuose, parkuose ar sklypuose greta namų. Žmonės tikina, kad taip jie gali prižiūrėti draugais buvusių augintinių kapelius. Jei veiktų legalios gyvūnų kapinės, ši problema būtų išspręsta.

Lietuvos smulkiųjų gyvūnų veterinarijos gydytojų asociacijos vadovas Saulius Laurusevičius yra lankęsis ne vienoje šalyje veikiančiose legaliose gyvūnų kapinėse.

Vien JAV įsteigta per 600 kapinių augintiniams. Tradicija pagarbiai laidoti gyvūnus Jungtinėse Valstijose gyvuoja nuo XIX amžiaus pabaigos.

Vieni tokie laidojimo namai, kuriuose teko lankytis kauniečiui veterinarijos gydytojui, nuo 1926 metų veikia netoli Čikagos. Jų paslaugomis naudojamasi laidojant ne tik šunis, kates, bet ir avis, kiaules, ožkas, vėžlius, net ryklį.