Kaip teigė Krekenavos regioninio parko Lankytojų centro vyriausiasis specialistas, laikinai einantis direktoriaus pareigas Robertas Grušauskas, parko apžvalgos bokštas, kaip ir daugelis čia esančių statinių ir įrenginių, pastatytas už europinės paramos lėšas. Tad, norint į jį įlipti, mokėti nereikėtų. Tačiau realybė tokia, kad lėšų infrastruktūrai išlaikyti neskiriama, o, kaip žinia, viskas dėvisi.

„Bokštas yra ypatingos priežiūros reikalaujantis statinys. Patys iš akies jo būklės neįvertinsime, bent du kartus per metus jį turi apžiūrėti atestuoti specialistai, o ši paslauga nemažai kainuoja“, – „Sekundei“ teigė R. Grušauskas.

Pinigų reikia ir aplinkai prižiūrėti, pagaliau – tų pačių lankytojų paliktoms šiukšlėms išvežti ar higienos priemonėms įsigyti. Prie bokšto esantį pojūčių taką pamėgo ne tik per Panevėžio rajoną keliaujantys turistai, bet ir vestuvininkai. Savaitgaliais čia renkamasi švęsti krikštynų ar gimtadienių.

Ne paslaptis, kad dalis tokių lankytojų palieka kalnus šiukšlių, atsiranda ir tokių, kurie piktavališkai naikina turtą. Kartais parko darbuotojai pajuokauja, kad geriausia investicija būtų viską daryti tik iš betono ar gelžbetonio.