„Situacija kol kas nesikeičia. Dar sprendimų nepriėmėm“, – BNS trečiadienio rytą sakė Aplinkos apsaugos departamento Panevėžio valdybos viršininkė Ieva Jakupkaitė.

Vakar su meška Vipu voljere užsibarikadavęs „Ąžuolyno meškučių cirko“ savininkas Nikolajus Zobovas, kuriam po patikrinimo panaikintas leidimas laikyti laukinius gyvūnus, su meška narve žadėjo būti per naktį.

„Taip, aš sėdžiu čia (voljere – BNS) per naktį“, – BNS sakė N. Zobovas.

„Situacija kol kas nesikeičia. Dar sprendimų nepriėmėm“, – BNS trečiadienio rytą sakė Aplinkos apsaugos departamento Panevėžio valdybos viršininkė Ieva Jakupkaitė.

Policijos atstovas spaudai Ramūnas Matonis antradienio vakarą BNS patvirtino, kad policijos pareigūnai išsiskirstė ir su N. Zobovu per naktį budės aplinkosaugininkai, tačiau prireikus pareigūnai į pagalbą atskubės.

Tai, kad policija išvažiavo, patvirtino ir pats N. Zobovas.

Žiniasklaidoje anksčiau pasirodė informacija, kad pareigūnai su N. Zobovu veda derybas, tačiau pats „Ąžuolyno meškučių cirko“ savininkas neigia, jog su juo buvo deramasi.

„Jokių derybų nėra, aš sakau, įvykdžiau visus reikalavimus. Voljeras stovi, vonia su vandeniu stovi, net viršiju visus reikalavimus“, – sakė N. Zobovas.

Jis taip pat teigia supratęs, kad trečiadienį ryte bus „šturmas“, nors Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos viršininkas Alfredas Breivė portalui 15min.lt tokią informaciją neigė.

BNS primena, kad praėjusią savaitę pranešta, jog dingo viena iš N. Zobovo meškų, vardu Kvina. Aplinkos apsaugos departamentas teigė, kad meškos dingimo faktas užfiksuotas gegužės 27 dieną, kai buvo vykdomi patikrinimai cirko voljeruose.

Pernai „Ąžuolyno meškučių cirkas“ dėl netinkamo gyvūnų laikymo buvo nubaustas 15 eurų bauda.

Tuo metu veterinarijos specialistai kartu su aplinkosaugininkais nustatė, kad į gastroles gabenami gyvūnai laikomi nepakankamo ploto narvuose ir voljeruose.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (62)