„Pakėlus droną ir įsitikinus, kad Širvėnos ežere Biržų rajone statomi tinklai, nedelsiant buvo imtasi priemonių. Į pagalbą atskubėjo neetatinis aplinkos apsaugos inspektorius ir kolegos iš Panevėžio gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos“, – sako Veiklos organizavimo skyriaus vedėja Mantė Ramanauskienė.

Ilgai laukti pareigūnams nereikėjo – vos sutemus pasirodė ir pažeidėjas. Medine irkline valtimi jis priplaukė prie tinklų, manydamas, kad tamsoje liks nematomas. „Vis dėlto turėjome termovizorių, todėl viską ir puikiausiai matėme, ir užfiksavome“, – komentuoja M. Ramanauskienė.

Nors į krantą grįžtantis pažeidėjas taip pat buvo stebimas, aplinkosaugininkų jis nepamatė. Išlipęs iš valties asmuo buvo sulaikytas. Trimis statomaisiais tinklais jis pagavo lyną ir keturis karosus.

Pažeidėjui teko atsisveikinti ne tik su tinklais, neteisėtai sugauta žuvimi, bet ir valtimi. Be to, gresia bauda iki 300 eurų, žala žuvų ištekliams – 130 eurų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją