Kad elektronikos atliekos ypač kenksmingos gamtai ir žmogui mokomės kasdien. Konkurso darbai atkreipė dėmesį į tai, kokias pasekmes gamtai turi neatsakingai išmetamos elektroninės šiukšlės ir kaip saugodami ją (ne)turėtume elgtis.
Citata
Į kūrybines užduotis įtraukus išmaniąsias technologijas jaunimą pasiekti galima daug efektyviau, ką ir parodė šis konkursas. Mat džiaugdamiesi gerais rezultatais, įdomia užduotimi ir parsivežtais diplomais bei prizais mokiniai žada paskatinti panašiuose konkursuose dalvauti ir kitus.

„Malonu matyti augančią socialiai atsakingą jaunų žmonių kartą. Nors nesu didelis meno žinovas, tačiau kompiuteriais ir kitomis IT technologijomis sukurti darbai aiškiai ir kūrybingai atskleidė projekto idėją“, - už kūrybinį potencialą žaliųjų idėjų autoriams dėkojo EPA vadovas Mantas Varaška.

Daugiau nei 700 „patinka“ socialiniame tinkle Facebook gavęs ir šioje kategorijoje pirmą vietą užėmęs Gytis Miniotas sakė, kad į aplinkos rūšiavimo temą norėjo pažvelgti naujoviškai, idėjų klausė draugų bei klasiokų, o „Robotukas iš žinomo animacinio filmo ir įdomus, intriguojantis užrašas tikrai atkreips visų žmonių dėmesį“.

Jaunimas domisi su išmaniosiomis technologijomis susijusiais konkursais

Pirmos vietos 5-8 klasių kategorijoje laimėtoju tapo gargždiškis Eidenis Kasperavičius iš Gargždų Kranto pagrindinės mokyklos, o 9-12 klasių kategorijoje nugalėjo šiaulietis Pijus Žagrakalys iš Juliaus Janonio gimnazijos.

Daugiausiai darbų konkursui pateikusios Kauno Antano Martinaičio dailės mokyklos mokytoja Aušra Stankevičienė sako, kad dėl informacijos pertekliaus sudominti ir įtraukti moksleivius yra gana sudėtinga. Todėl neretai tenka ieškoti netradicinių idėjų juos sudominti. Tačiau į kūrybines užduotis įtraukus išmaniąsias technologijas jaunimą pasiekti galima daug efektyviau, ką ir parodė šis konkursas. Mat džiaugdamiesi gerais rezultatais, įdomia užduotimi ir parsivežtais diplomais bei prizais mokiniai žada paskatinti panašiuose konkursuose dalvauti ir kitus.

Martyno Mažvydo bibliotekoje iš visos Lietuvos atvykusius konkurso nugalėtojus sveikino ir Vytautas Šerėnas, tapęs projekto ambasadoriumi, bei Aplinkos ministerijos atstovas gamtininkas ir rašytojas Selemonas Paltanavičius.

„Šie mokinių darbai skirti įtikinti. Tikiu, kad tie, kurie čia sėdi, neužmirš pauostyti gėlių, pasidžiaugti gamta“, – moksleivių darbų nuoširdumu ir išradingumu džiaugėsi gamtininkas.