Darželyje palikti šunys žaidžia vieni su kitais, su žaislais, juos prižiūrinti moteris bent tris kartus per dieną išveda į lauką pabėgioti po pievelę. Palikti darželyje prižiūrėti augintinius alytiškiai gali ne tik darbo dienomis, bet ir savaitgaliais ar ilgesniam laikui.

Kovo mėnesį atidarytą darželį, įkurtą Alytuje, S. Dariaus ir S. Girėno gatvėje, jau lanko keli šuneliai. „Vieni ištikimiausių darželio lankytojų yra du mano augintiniai spanieliai – keturiolikos metų Giksas ir keturmetis Bucas. Taip pat nuolatinis darželio lankytojas yra alytiškės portugalų vandens šuo vardu Marselis. Kai šeimininkė darbo dienos pabaigoje ateina jo pasiimti, jis džiaugsmingai ją pasitinka, išbėga į lauką atlikti gamtinius reikalus ir vėl grįžta į darželį. Jis namo visai nesiveržia, nes jam čia būti patinka“, – pasakojo moteris.

Palmiros teigimu, darželis yra puiki išeitis tiems, kurie įsigijo mažą šuniuką ir dėl darbo ar kitų priežasčių neturi galimybės laiku jį išvesti į lauką, pamaitinti, ar grįžę į namus šeimininkai nuolatos juos randa nusiaubtus arba juose palieka augintinius liūdinčius.

„Atvesdami į darželį savo augintinius, šeimininkai atneša ir jų maistą, guolį, žaislus. Būna smagu žiūrėti, kaip šuneliai atiminėja vieni kitų žaislus. O guoliuose jie net neguli, jiems ne tai rūpi. Jie nori dūkti, bendrauti, žaisti. Darželyje turiu ir keletą gardų, į kuriuos, reikalui esant, galima uždaryti agresyvius, nesutariančius ar dėl ko nors susipešusius šunis. Tokia bausmė padeda juos sudrausminti“, – pasakojo ponia Palmira.

Darželyje veikia ir šunų kirpykla, kurioje atliekamos visos grožio ir higienos paslaugos šunims. Kirpti šunis darželio savininkė pradėjo maždaug prieš dvejus metus. Iki tol ji visą laiką dirbo samdomus darbus.

„Galiausiai supratau, kad jau nebenoriu dirbti kitiems, o geriau veikti tai, kas man iš tiesų patinka. Visą gyvenimą auginu šunis, esu jų mylėtoja, todėl ir nusprendžiau imtis grožio paslaugų šunims verslo. Šunų darželio idėja gimė kiek vėliau ir tik visai neseniai ją įgyvendinau“, – pasakojo ponia Palmira.