Šiandien Seimo Aplinkos apsaugos komiteto pirmininkas socialdemokratas Algimantas Salamakinas siūlys jo vadovaujamam komitetui kreiptis į premjerą Algirdą Butkevičių, kad su atliekomis susiję rezonansiniai projektai Vilniaus regione būtų laikinai įšaldyti. Tuo metu aplinkos ministras „tvarkietis“ Valentinas Mazuronis tikina parengęs svertus, kuriais naudodamasi Vyriausybė galėtų riboti atliekų deginimo gamyklų plėtrą šalyje.

„Gulti ant dugno ir laukti“

„Siūlysiu stabdyti visus tris projektus ir laukti, kol Energetikos ministerija parengs šilumos ūkio strategiją. Liaudiškai šnekant, gulame ant dugno, laukiame strategijos, diskutuojame, o tada darome“, - „Lietuvos žinioms“ dėstė A.Salamakinas. Jis priminė, kad šiuo metu rengiama šilumos ūkio strategija turėtų nubrėžti šilumos ūkio plėtros gaires šalyje. 

„Kai bus ta strategija, kai ją aptarsime ir priimsime, tada ir spręskime. O dabar chaosas yra peržengęs bet kokias padorumo ribas“, - sakė A.Salamakinas.

Parlamentaras mano, kad reikėtų įšaldyti lietuvių kapitalo bendrovės „Reenergy“ šalia Gariūnų turgavietės pradėtas, tačiau teismo sprendimu laikinai sustabdytas atliekų deginimo jėgainės statybas ir suomių bendrovės „Fortum Heat Lietuva“ planus įgyvendinti atliekų deginimo elektrinės, kuri geriausiu atveju atsirastų tik po 5-6 metų, projektą.