Abi tulpių veislės turi lietuvišką istoriją. 2008 m., prieš Karalienės Beatrix valstybinį vizitą Lietuvoje, pirmajai šalies poniai Almai Adamkienei buvo padovanota jos vardu pavadinta šviesiai rausva tulpė.

„Buvau gavusi 300 svogūnėlių – pirmais metais atrodė pasakiškai. Tikrai labai gražiai. Antrais metais atrodė šiaip sau, o trečiais – jau neatlaikė. Žiedas labai gražus, gan didelis. Spalva, sakyčiau, rožinės ir violetinės priešinys. Man labai graži spalva“, - teigė A. Adamkienė.

„Man atrodo, kad tulpė tai lyg Olandijos nacionalinis ženklas. Bet mes Lietuvoje netoli atsiliekame. Mūsų tautosakoje, mūsų drobėse, mūsų dirbiniuose tas labai ryškiai atsispindi. Be to, tulpė mūsų gyvenime, ypatingai dabar, kai daug pilkų dienų pasitaiko yra gėlės, kurios šviečia, pakelia mūsų visų nuotaiką“, - kalbėjo V. Adamkus.

Prezidento V. Adamkaus žmona net neįtarė, kad tulpės bus pavadintos jos vardu.

„Aš buvau apstulbinta – tai didelė garbė, labai netikėta. Net apie tai negalvojau. Maniau, kad atvežė tulpes pasodinti prezidentūroje, bet pavadino mano vardu. Man buvo siurprizas“, - teigė A. Adamkienė.

„Gintarinės Lietuvos“ vardu pakrikštyta tulpių veislė buvo sukurta įprasminti Baltijos kelio 25-metį bei Lietuvos pirmininkavimą Europos Sąjungos tarybai. Specialiai Lietuvai sukurta tulpė kurį laiką buvo bevardė. Prezidentas Valdas Adamkus vadovavo komisijai, skirtai konkurso būdu išrinkti tulpės vardą – ji gavo „Gintarinės Lietuvos“ vardą.

„Tai yra ypatingas atvejis, kai nuo jaunimo, nuo jaunų dienų mes įtraukiame jaunimą į gamtos grožį, meilės grožį. Linkiu, kad ta nuotaika ir tradicijos, kurios jau išsivysčiusios tikrai gyventų visų mūsų tarpe“, - kalbėjo V. Adamkus.

Abiejų tulpių veislių autorius – J. Ligthartas.

Tulpių svogūnėliai „Gintarinė Lietuva“ ir „Alma Adamkiene“ bus pasodinti VDU Kauno botanikos sodo tulpyne. Šiuo metu VDU Kauno botanikos sodo tulpyne puikuojasi apie 420 veislių tulpės.

1923 metais Aukštosios Fredos dvaro teritorijoje įkurtas Botanikos sodas garsėja prof. Birutės Galdikas ąžuoliukų giraite, didžiausia Lietuvoje oranžerija, didžiausiomis augalų kolekcijomis, didžiausiu rožynu, sodas turi unikalią vandens telkinių sistemą.