Šis paukštis paplitęs Europoje, Šiaurės Amerikoje, Artimuosiuose rytuose ir Azijoje, Šiaurės Afrikoje. Lietuvoje įrašytas į Raudonąją knygą ir pasirodo retai. 

Ereliui prisiplakus prie katerio borto, žvejys griebė tinklelį, tačiau paukščio nebegalėjo pasiekti.
Nelaimėlis vangiai plakė sparnais, tačiau vandenynas jį nešė tolyn nuo katerio.

Kanadietis užvedė katerį ir šiek tiek paplaukė erelio link. Paukštis dar kartą sparnais prisiyrė prie katerio borto ir netrukus buvo pagautas tinkleliu, skirtu sugautai žuviai iš vandens ištraukti.

Išgriebtas paukštis netrukus savarankiškai įsitaisė ant katerio atbrailos. Retsykiais pakalbindamas naująjį žvejybos kompanjoną, kanadietis užvedė katerį ir pasuko jį kranto link. Tuomet kilnusis erelis nušoko nuo borto ant nedidelio staliuko ir išskėtė sparnus. Taip paukštis stengėsi juos pradžiovinti.
Citata
Žvejas nuo rugsėjo 20-osios jau kelis kartus aplankė išgelbėtą nelaimėlį. Rugsėjo 27-ąją prie to paties vaizdo klipo jis prirašė, kad erelis puikiai lesa ir kasdien atrodo vis geriau.

Pastebėjęs, kad paukštis slidinėja ant stalo paviršiaus, žvejas numetė ereliui savo džemperį.

„Nusiramink, stok ant šito“, - toliau su ereliu lyg su žmogumi bendravo kanadietis.

Vyras įamžino, kaip po kelių minučių paukštis užsimojo galingais sparnais, tačiau skaudžiai krito nuo stalo ant katerio dugno.
Tuomet paukštis įkišo galvą į laivo šono lentynėlę ir liko tupėti ant grindų. Žvejas nusprendė jį nugabenti į krantą, kur paukštį paėmęs laukinės gyvūnijos gelbėjimo specialistas padarė išvadą, jog erelis – labai nusilpęs.

Pražudo netinkamai pasirinktas grobis

Reabilitacijos centro, kurio pavadinimas trumpinasi O.W.L. (pelėda, - angl.) specialistai pažadėjo paukštį paleisti toje pat vietoje, kur jis ir buvo rastas – Nanoose įlankoje. Vis tik jam prireiks ilgo reabilitacijos periodo.

Žvejas nuo rugsėjo 20-osios jau kelis kartus aplankė išgelbėtą nelaimėlį. Rugsėjo 27-ąją prie to paties vaizdo klipo jis prirašė, kad erelis puikiai lesa ir kasdien atrodo vis geriau.

„Keliu kepurę prieš gerus žmones „O.W.L.“ organizacijoje“, - po vaizdo įrašu rašė kanadietis.

Šio centro darbuotojai kanalo „ABC News“ žurnalistams paaiškino, jog kartais ereliai įsitveria grobio, kuris net jiems yra per stambus. Žuvis sugeba paukštį panardinti po vandeniu, tačiau plėšrūno instinktai šiuo atveju yra pražūtingi jo gyvybei – erelis net ir paniręs po vandeniu nepaleidžia grobio.

Tokiu būdu jie lieka kapanotis vandenyje – greičiausiai taip nutiko ir šįkart.