Dryžasis jūrų chirurgas

Žuvys, kurių geriau pasisaugoti

Dryžasis jūrų chirurgas yra itin ryški Indo – Ramiojo vandenyno rifų žuvis. Tiesa, neapsigaukite dėl jos patrauklios išvaizdos, nuo šios žuvies verčiau laikytis pagarbaus atstumo, mat jos uodegos pelekas yra nuodingas. Daugiau apie šią žuvį skaitykite ČIA.

Barakudos

Žuvys, kurių geriau pasisaugoti

Barakudos yra ilgi ir lankstūs medžiotojai. Dėl savo liauno kūno po vandeniu jos gali išvystyti net 40 km/h greitį. Pamačiusios auką barakudos milžinišku greičiu ją pasiveja ir suleidžia skustuvo aštrumo dantis. Daugiau apie šią žuvį skaitykite ČIA.

Baltasis ryklys

Žuvys, kurių geriau pasisaugoti

Nėra nė menkiausios abejonės, kad didysis baltasis ryklys garbingai užima aukščiausią vandenyno maisto grandinės vietą. Didžiausia pasaulyje žuvis plėšrūnė gali sverti net 2270 kg ir pasiekti 6 metrų ilgį. Būtent šie rykliai yra atsakingi už maždaug du trečdalius iš 100 kasmetinių žmonių užpuolimų.

Baltadėmis jūrų chirurgas
Žuvys, kurių geriau pasisaugoti

Pasaulyje yra net 75 jūros chirurgų rūšys ir visos jos iš kitų žuvų išsiskiria ypatinga uodegos forma. Šios žuvys uodegos šonuose turi į skalpelį panašius spyglius, kuriuose kaupiasi nuodai. Įsidūrus šiais dygliais, jūros chirurgai gali nemenkai sužeisti kitą žuvį ar smalsaus žmogaus ranką. Nepaisant šių savybių, jūros chirurgai nėra labai žiaurios žuvys, dauguma jų nuodinguosius spyglius naudoja tik savigynai, o iš tiesų maitinasi įvairiais jūros augalais.

Daugiau pavojingų žuvų rūšių rasite čia.