Žuvininkystės tarnyba ketvirtadienį iš Joniškio rajono gavo pranešimą, kad Daunoriškės tvenkinyje dūsta žuvys. Jos dusti pradėjo antradienį. Tai pastebėjo žvejai mėgėjai, užsiimantys poledine žūkle. Jie pamatė, kad pragręžus eketę, žuvys kiša žiaunas laukan, kad gautų daugiau deguonies. Patys žvejai pradėjo gręžioti daug ekečių, pasikvietė vietos ūkininką, kad pastatytų siurblį ir pumpuotų deguonį į vandenį.

Bet ketvirtadienį jie pamatė, kad nieko nebus, nes žuvys uždususios eketėse pradėjo plaukti pilvais į viršų. Todėl buvo kreiptasi į aplinkosaugininkus ir Žuvininkystės tarnybos darbuotojus. Jie penktadienį atvažiavo didesnėmis pajėgomis ir pjausto didesnes eketes. Pro jas matosi dugnas, nuklotas žuvų mailiumi.

Jeigu bus matoma, kad dabartinės priemonės nepadeda, tuomet žuvys bus masiškai gaudomos ir pervežamos į kitus vandens telkinius. Daunoriškės vandens telkinys yra labai nusekęs. Vandens po ledu mažai, ledas labai storas ir padengtas sniegu. Todėl vandens augalai negali gaminti deguonies.

Vis dėlto žvejai mėgėjai labai nepatenkinti, kad iš jų vietovės gali būti žuvys išvežtos. Be to, žvejams neramu, kad kitais metais žuvies bus mažiau. Jie matė, kiek mailiaus užduso.