„Kol kas džiaugiamės dėl gyvūnų. Jiems viskas gerai. Jie reguliariai maitinasi, yra aktyvus. Vakar buvo karščiausia diena, prie kai kurių voljerų termometras rodė 36 laipsnius karščio. Gyvūnams sunku, bet mes gelbėjam juos visaip, kaip tik sugalvojam“, - teigia zoologijos sodo Plėšriųjų žinduolių skyriaus vedėja Angelė Grebliauskienė.

Pasak zoologijos sodo darbuotojų, efektyviausias būdas gelbėtis nuo karščio yra vanduo.

„Žinoma, pagal grafiką visi eina maudytis, visur yra pilamas vanduo. Kai kurie žvėrys nenori lįsti po vandeniu, mes priverstinai ant jų nepilam, paliekam bėgantį vandenį – jie patys ateina atsivėsinti.

Beždžionėm pateikiame šaldytą uogienę. Pradžioje joms buvo labai smagu gaivintis, lyg ledais. Dabar jau pabodo - reikia sugalvoti kažką naujo. Ruoniui duodame sušaldytą žuvį, jam smagu ir pažaisti su ja, o tuo pačiu ir vanduo atvėsta“, - atviravo A. Grebliauskienė.

Sunkiausiai karštį perneša Tolimųjų Rytų arktiniai vilkai, jiems vanduo bėga visą parą. Taip pat kaitra didelių nepatogumų sukelia snieginiams leopardams ir Amūro tigrams.

Stumbrams ir kitiems kanopiniams gyvūnams vanduo yra pilamas po 3-4 kartus per dieną. Susidaro didelės balos ir stumbrai mėgaujasi susidariusiomis purvo voniomis.

„Norime atsiprašyti mūsų lankytojų, nes kai kurie gyvūnai per tokius orus pasislepia ir jų nesimato. Jiems atidarytos tam tikros erdvės, kur jie gali pasislėpti nuo saulės. Mes negalime jų visą laiką laikyti lauke“, - sakė A. Grebliauskienė.