Komunalininkai sako, kad jie – tarsi lobių ieškotojai. Kadangi sniego rekordiškai daug, norint rasti užsnigusias lietaus nutekėjimo groteles, į pagalba tenka pasitelkti ir metalo ieškiklius.

„Grotelių Šiaulių mieste yra apie 3 tūkst. ir jų išdėstymas yra pagal bortą, kur žmonės palieka mašinas. Valant gatves sniegas sustumiamas ir neišvežamas, tad visos grotelės būna po sniegu. Tad šiuo metu turim darbo“, – teigė vandentiekio cecho viršininkas Rimas Ežerskis.

Šiuo metu didžiausias komunalininkų dėmesys krypsta į pavojingiausias miesto vietas. Tokių yra kelios dešimtys. Keletą kartų per metus gatvės, esančios nuokalnėse, dėl stipresnio lietaus patvinsta ir užlieja namų rūsius, sugadina neapdairių vairuotojų mašinas.

Kol kas, pasak komunalininkų, didelio potvynio pavojaus nėra, tačiau jei prasidėtų staigus atšilimas, situacija visiškai pasikeistų.

„Ruošiamės, ruošiame papildomas brigadas, jeigu iš tikrųjų greitai atšiltų. Kalbamės su kitom tarnybom, su kelininkais, su gelbėtojais, tiesiog ruošiamės“, – sakė įmonės „Šiaulių vandenys“ generalinis direktorius Jonas Matkevičius.

Galimam potvyniui ruošiasi ir uostamiestis. Baiminamasi, kad nepasikartotu prieš penkerius metus įvykusi nelaimė, kai vandeniui pralaužus Danės užtvanką, gelbėtojams teko evakuoti žmones.

Tačiau didžiausią nerimą kelia galimas potvynis Šilutės, Tauragės ir Pagėgių savivaldybės. Čia jau sudarytos mobilios ugniagesių grupės, kurios pasiruošusios vykti gyventojams į pagalbą.