Netoli Devono esančios „Otterton Mill“ kavinės šefas Edas Chesteris teigia, kad voverių mėsa yra skani. Šefas taip pat siūlo lankytojams paragauti voverių pašteto ir frikasė.

Kulinaras tiki, kad Didžiojoje Britanijoje paplitusios pilkosios voverės niokoja šalies kraštovaizdį, todėl voverių valgymas padės kontroliuoti jų skaičių.

„Kai kurie žmonės surauks nosis, bet vienas dalykas, ko aš siekiu, yra švietimas. Aš niekada neįtrauksiu kažko siaubingo į meniu. Voverių mėsa yra puiki. Ji tikrai yra skani ir tai jokia gudrybė“, – pridūrė meniu naujovės sumanytojas.

Kiek anksčiau šį mėnesį, paaiškėjus, kad kai kurie gyvūnai įgijo imunitetą mirtinam voverių raupų virusui, prasidėjo kampanija, raginanti gelbėti raudonąsias voveres nuo išnykimo.

Nustatyta, kad aštuonios voverės natūraliai įgijo imunitetą šiai ligai, kuri grasina iki šio amžiaus vidurio išnaikinti raudonųjų voverių rūšį Didžiojoje Britanijoje. Žinios apie tai, kad kai kurios voverės įgijo imunitetą, pavadintos „pirmuoju vilties ženklu“ raudonųjų voverių rūšiai, kurios atstovių šalyje ėmė žymiai mažėti nuo XIX a. pabaigos.

XIX a. iš Amerikos atvežtos pilkosios voverės yra voverių raupų viruso nešiotojos, bet turi jam imunitetą, todėl, kai jos kontaktuoja su savo pusseserėmis raudonosiomis voverėmis, pastarosios užsikrečia ir žūva.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją