Pasitelkęs dronus ir avių bandą, priklausančią Steffenui Schmidtui ir jo žmonai, H. Etzoldas įgyvendino originalią akciją – per 700 avių ir keli avinai, valgydami žolę, suformavo 100 metrų ilgio švirkštą, matomą iš paukščio skrydžio.

H. Etzoldas, kuris konsultuoja verslus komandinio darbo klausimais ir neretai savo darbe naudojasi ir avių paslaugomis, sako, kad šie gyvūnai padeda atskleisti švelniąją žmonių pusę ir tikisi, kad jo žinutė bus veiksminga.

Su avimis dirbantis komandinio darbo konsultantas Hanspeteris Etzoldas: „Pirmą kartą tokia mintis man buvo kilusi dar vasarą, kai savo darbe pritaikiau užduotį su avimis. Grupė žmonių turėjo ginti avis ir ėriukus, mes stebėjome viską iš šono. Tai labai atsakingas ir didelio susitelkimo reikalaujantis darbas, nes, žinoma, juk jos nenori klausyti. Tada man kilo mintis, kad juk su žmonėmis irgi tas pats. Kaip dauguma, privalome pasirūpinti, kad silpniausi ir pažeidžiamiausi neliktų nuošalyje. Silpnuosius turime pasiimti su savimi, nevalia jų palikti likimo valiai“.

Avis suformuoti švirkštą privertė maistas, padėtas ant žemės ten, kur jos turėjo sustoti.

„Jeigu būčiau savo raginimą tiesiog parašęs feisbuke, niekas nebūtų atkreipęs dėmesio. O mano darbas – padėti suformuoti tokias komandas, kurios galėtų tūkstančius avių nuvesti nuo taško A į tašką B. Pastebėjau, kaip entuziastingai žmonės priima avis, joms pavyksta juos paliesti giliau, ko galbūt neįmanoma racionaliais argumentais“, – sakė H. Etzoldas.

Kol kas H. Etzoldas dėl savo iniciatyvos sulaukia tik pozityvių vertinimų.

„Žinoma, sulaukiau ir kelių skiepų skeptikų laiškų. Bet su tokiais dalykais reikia susitaikyti. Gaunu labai daug pozityvių reakcijų, žmonės giria, kad puiki iniciatyva. Reikia išnaudoti visas galimybes šviečiant visuomenę“, – teigė jis.

Kaip teigia Vokietijos Roberto Kocho infekcinių ligų instituto atstovai, Vokietijoje dviem skiepų nuo COVID dozėmis pasiskiepiję 71,3 proc. gyventojų, o sustiprinančią dozę jau gavo 39,3 proc.