„Žmonės mano, kad atliekų deginimo gamykla tikrai turės poveikį aplinkai. Be to, ją norima statyti už privačias lėšas, o tai reiškia didžiulius mokesčius vilniečiams ateityje, nes deginimas nėra pelningas verslas“, - žurnalistams aiškino žaliųjų atstovė Janina Gadliauskienė.

Jos teigimu, šiuo metu Vilniaus miesto savivaldybei yra pateikta atliekų deginimo gamyklos poveikio aplinkai vertinimo ataskaita (PVA), kurią valdininkai esą nori pasirašyti apeidami miesto tarybą.

Gyventojai mano, kad pritarimas šiam dokumentui atvertų kelią gamyklos statyboms – nereikėtų rengti net detalaus plano. Jei šios procedūros neliktų, visuomenės atstovai daugiau neturėtų galimybės pareikšti savo nuomonę.

„Labai sveikintina, kad žmonės nori dalyvauti procesuose, apginti savo rajoną“, - žurnalistams pareiškė su piketuotojais išėjęs pasikalbėti mero patarėjas Remigijus Žemaitaitis.

Jis patvirtino, kad savivaldybė yra gavusi atliekų deginimo gamyklos PVA, kurią esą nurodė rengėjams patikslinti. Anot mero patarėjo, šio dokumento miesto taryba tvirtinti neprivalo, tačiau politikai turės pritarti detaliam planui.

„Aišku, kadangi toje vietoje jau yra buvusi gamykla, stovi kaminai, zona yra užteršta, todėl jeigu naujos gamyklos vystytojai nekeis sprendinių, naujo detaliojo plano gali ir neprireikti“, - pripažino R. Žemaitaitis.

Lazdyniečiai jau ne pirmus metus priešinasi atliekų deginimo gamyklos statybai. Anksčiau jai nepritarė ir Vilniaus miesto taryba, buvo nuspręsta ieškoti kitos teritorijos.

Lazdynų pašonėje naują gamyklą planuoja statyti bendrovė „Regioninė komunalinių atliekų deginimo gamykla”, lazdyniečių teigimu, netiesiogiai valdoma koncerno „Rubicon Group“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją