Vilkus valstybiniuose miškuose skaičiuos Generalinės miškų urėdijos darbuotojai, privačiuose – Lietuvos medžiotojų ir žvejų draugijos nariai, valstybiniuose ir gamtiniuose rezervatuose – rezervatų darbuotojai.

„21 dieną bus atlikamas pirmas skaičiavimas, 26 dieną – antras skaičiavimas. Valstybinė miškų tarnyba sistemins ir apdoros visus surinktus duomenis. Taip pat kviesime savanorius – stebėtojus dalyvauti vilkų skaičiavime. Manau, kad šis pasiūlymas sudomins gamtininkus, biologus“, - dėstė Aplinkos ministerijos viceministras L. Jonauskas.

Vis dėlto savanoriai galės tik stebėti specialistų vykdomą darbą, patys vilkų neskaičiuos, nes šiam darbui reikia specifinių žinių – atskirti pėdsakus, įvertinti, kiek vilkų juos paliko.

Organizacijos „Baltijos vilkas“ prašymu kiekvieni pėdsakai bus žymimi žemėlapyje. Šios organizacijos tarybos pirmininkas Vaidas Balys kol kas nusiteikęs optimistiškai.

„Sunku pasakyti kaip bus, nes reikės vertinti, kaip vyks pats skaičiavimas, kaip bus traktuojami rezultatai. Bet kol kas pokyčiai – tikrai teigiami. Judam į priekį, ne atgal, - po organizacijos susitikimo su Aplinkos ministerijos ir kitų institucijų atstovais kalbėjo V. Balys. - Skaičiavime taip pat bus leista dalyvauti savanoriams – kaip ir praėjusiais metais.“

Vilkų skaičiavime išreiškė norą dalyvauti Aplinkos ministras Valentinas Mazuronis, jame dalyvaus viceministras Linas Jonauskas.