XV amžiuje tai buvo karališkasis daržovių sodas, kuris XVI amžiuje rekonstruotas į uždarą aptvertą sodą. 1770 metais parkas tapo atviras visuomenei.

Tai viena populiariausių turistų lankytinų vietų Stokholme, vasarą žmonės išsineša pledus ir iškylauja parke. Švedijoje alkoholį galima vartoti ir viešose erdvėse, todėl vaikščioti gatvėmis ar sėdėti parke pasiėmus buteliuką alaus yra visiškai priimtina. Tiesa, reikia nepamiršti, kad standartinėse parduotuvėse parduodamas alus - iki 3 laipsnių stiprumo, o stipresnio išvis nėra. Jis parduodamas tik specializuotose vietose, kurių darbo laikas gana ribotas.

Vakarais šis parkas tampa jaunimo susirinkimo vieta.

Parke auga daugybė augalų ir gėlių, yra nemažai statulų ir fontanų, o vakarinis pasivaikščiojimas šio parko takeliais gali tapti nepamirštamu.

Vasarą čia vyksta pasirodymai, veikia teatras po atviru dangumi, rengiamos įvairios šventės, o žiemą paprastai įrengiama čiuožykla. Pavasarį Karališkajame sode pražysta šimtai sakurų žiedų. Parke yra fontanas ir Karolio XII statula, prie parko stovi Karališkosios operos rūmai.

Panašus šio parko atitikmuo Lietuvoje yra neseniai sutvarkytas ir atnaujintas Bernardinų sodas Vilniaus centre, kuriame taip pat galima pamatyti įvairių augalų, yra įrengti fontanai bei sutvarkyti takeliai.

Taip pat kviečiame pasigrožėti Stokholmo Karališkojo sodo fotografijomis, padarytomis skirtingais metų laikais.