Pasaulinio aplinkosaugos tinklo atstovai skelbia, jog pasaulyje tikrai nebeliko nė vieno juodojo raganosio. Paskutinis šios rūšies atstovas užfiksuotas Afrikoje dar 2006- aisiais metais.

Tarptautinė gamtos apsaugos organizacijų sąjunga (IUCN) šiandien patvirtino, jog dėl brakonierių veiklos šios rūšies raganosiai buvo visiškai išnaikinti – tai augalų ir gyvūnų tyrimai regione, kur gyveno juodieji raganosiai.
Citata
Afrikos baltieji raganosiai šiuo metu „balansuoja ant išnykimo ribos“, o Javos raganosiai „rengia savo paskutinį pasirodymą“.

Aplinkosaugininkai perspėja, kad taip pat gali nutikti ir su kitais nykstančiais raganosiais, jei jų apsaugai bus skiriama tiek pat mažai dėmesio, kaip ir juodųjų.

IUCN teigimu, Afrikos baltieji raganosiai šiuo metu „balansuoja ant išnykimo ribos“, o Javos raganosiai „rengia savo paskutinį pasirodymą“.

Simonas Stiuartas, IUCN rūšių išlikimo komisijos vadovas pabrėžia, jog situacija galėjo susiklostyti ir kitaip, jei kas nors būtų ėmęsis pasiūlytų raganosių apsaugos priemonių.

„Tačiau šių priemonių turime imtis dabar, ypač apsaugant raganosių gyvenamąsias buveines, kad jie galėtų aktyviau daugintis. Negalime leisti, kad raganosiai pamažu trauktųsi link išnykimo“, - pridūrė S. Stiuartas.

Vakarų Afrikos juodieji raganosiai buvo juodųjų raganosių porūšis, šie raganosiai intensyviai medžioti 20 amžiaus pradžioje. Vėliau jų populiacija atsistatė dėl sustiprintos rūšies apsaugos, tačiau sumažėjus apsaugos priemonių vėl drastiškai krito.