Pasikeitusi tvenkinio vandens spalva suneramino Žvėryno gyventojus. Vieni teigė pirmadienį dar matę nenudažytą vandenį, kiti jaudinosi dėl to, kaip tai paveiks laukinius paukščius ir vandens gyvūnus.

Vilniaus apskrities policijos atstovė spaudai Julija Samorokovskaja BNS informavo, kad tai yra protesto akcija, kuri suderinta su gamtos apsauga, o dažai yra nekenksmingi.

Vilniaus miesto savivaldybės atstovas Paulius Vaitekėnas BNS paaiškino, kad raudonai nudažytas vanduo – meninis performansas, skirtas atkreipti pasaulio dėmesį į Rusijos karo nusikaltimus. Jis taip pat patvirtino, kad dažai, kuriais tvenkinys nudažytas, yra analogiški tiems, kuriais dažoma Vilnelė per šv. Patriko dieną.

Kaip rašo BNS, Performanso metu kraujo spalva nudažytą tvenkinį turėjo perplaukti plaukikė.

Prieš daugiau nei mėnesį Rusijai įsiveržus į Ukrainą ir pradėjus karą daugybė žmonių buvo nužudyta, milijonai buvo priversti palikti šalį. Šiuo metu vis dažniau pranešama apie rusų karių nukankintus civilius, rašo BNS.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją