Jau kovo pradžioje pavasariniais rožiniais žiedeliais pasipuošė „Japoniškame sode“ augančios sakuros.

Sodo įkūrėjas Šarūnas Kasmauskas portalui Defi teigė, kad šiuo metu pražydo tos veislės sakuros, kurios žydi du kartus per metus. Iš viso sode auga apie 500 sakurų dešimties skirtingų rūšių.

„Šiuo metu prasiskleidė būtent tos, kurios skleidžiasi pavasarį ir rudenį. Bet rudenį jos skleidžiasi maždaug spalio mėnesį, o šį rudenį prasiskleidė žiedai lapkričio viduryje. Šiuo metu turime dar prasiskleidusius rudeninius žiedus, kurie visą žiemą pražydėjo ir dar skleidžiasi nauji pavasariniai žiedai“, – pasakojo pašnekovas.

Pasak Š. Kasmausko, dėl netikėtos žiemos viskas susijungė į nesibaigiantį keturių mėnesių žydėjimą.

„To dar nesame turėję. Kalbamės, kad taip būti negali, bet yra“, – stebėjosi sodo įkūrėjas.

Š. Kasmauskas pridėjo, kad ir kiti augalai japoniškame sode žiemos ramybės nepajautė. Kai kurie augalai pradėjo sprogdinti pumpurus dar sausio pabaigoje.

„Ir dabar jau turime didelę dalį krūmų ir medelių, kurių pumpurai sprogsta“, – kovo pradžioje kalbėjo jis.

Pasiteiravus, ar daugybę augalų prižiūrintis entuziastas nebijo, kad dar sulauksime didžiulių šalnų ar pavėlavusios žiemos, Š. Kasmauskas spėjo, kad šalčių nebeturėtų būti.

„Reikia tik dar kokios savaitės, kur šiluma siektų apie 10 laipsnių, ir sužydės ir likusios sakuros“, – teigė pašnekovas. Ankstesniais metais pagrindinis sakurų žydėjimas buvo gegužės pradžioje.

„Pernai sezoną turėjome antroje balandžio pusėje, tai šiemet, bijau, kad kovo pabaigoje turėsime“, – pridėjo Š. Kasmauskas.