Įsigaliojus naujajai tvarkai, lašišų ir šlakių žvejyba visose upėse draudžiama nuo gegužės 1 d. iki rugpjūčio 31 d., o Nemune šias žuvis žvejoti draudžiama nuo gegužės 1 d. iki gruodžio 25 d. Lašišas ir šlakius Nemune bus leidžiama žvejoti žuvims grįžtant po neršto į jūrą, t. y. nuo gruodžio 25 d. iki balandžio 30 d. Iki šiol lašišas ir šlakius, įsigijus žvejybos kortelę jų žvejybai, buvo leidžiama gaudyti visus metus, išskyrus jų neršto laiką.

Nedraudžiamu laikotarpiu šias žuvis bus leidžiama žvejoti dviem valandomis ilgiau. Žvejybą bus galima pradėti likus valandai iki saulės patekėjimo, o užbaigti – valandą po saulės laidos (iki šiol buvo leidžiama žvejoti nuo saulės patekėjimo iki laidos).

Aplinkos apsaugos departamentas prie Aplinkos ministerijos (AAD) taip pat atkreipia dėmesį, kad:

Vilnioje nuo žiočių iki Rokantiškių užtvankos ir Žeimenoje nuo žiočių iki Lakajos žiočių privaloma paleisti visus sugautus kiršlius, marguosius upėtakius, lašišas ir šlakius.

Merkio aukštupyje, kur organizuojama limituota upėtakių ir kiršlių žvejyba, galima įsigyti žvejo mėgėjo korteles ne tik vienai dienai, bet ir savaitei.

Išlieka draudimas nuo balandžio 20 d. iki gegužės 20 d. žvejoti karšius Nemuno deltos regioninio parko upėse ir kituose vandens telkiniuose, tačiau Nemuno žemupio polderiuose žvejai mėgėjai gali gaudyti karšius visus metus.

Be to, atsižvelgus į mokslininkų rekomendacijas, iš vandens telkinių, kuriuose organizuojama karpių limituota žvejyba, išbrauktas Joskučio ežeras (Ignalinos r.) ir įrašyti 5 nauji tvenkiniai.

Daugiausia limituotos žvejybos nuostatų patikslinta siekiant kompensuoti nepalankių klimato sąlygų – sausros ir šiltėjančio klimato – poveikį lašišinėms žuvims. Tvarka pakeista atsižvelgus į Mėgėjų žvejybos tarybos ir žvejų mėgėjų siūlymus.