„Savo sklype lapkričio mėnesį radau keletą neįprastų vaizdų. Galbūt gamtininkai galėtų atsakyti, kaip tai įvyko, kas tai galėtų būti?

Nuotrauka daryta lapkričio 9 d., Vilniaus rajone. Tai jauni 2022 metais sodinti beržai. Nuolat praeinu pro jaunus beržus. Rugsėjo mėn. tokio vaizdo nebuvo. Aptiktos 2 varlės apie 1, 20 m aukštyje. Viena atrodo, kaip įaugusi į medį. Kitos varlės nuotraukos neturiu, tačiau ji atrodė kaip įaugusi į mažesnę šaką, pačiame šakos gale“, – rašė skaitytojas Mindaugas.

Herpetologas Gerardas Paškevičius sako, kad tai – paukščio darbas.

Plėšrioji medšarkė / M. Szczepanek nuotr.

„Yra toks labai gražus paukštis – plėšrioji medšarkė. Jos medžioja pelytes, varlytes, driežiukus, žiogus. Medšarkės juos gaudo ir smeigia taip ant šakelių, atbrailų. Dažnai galima rasti jų grobį pasmeigtą ant medžio spyglių, pavyzdžiui, gudobelės. Medšarkės taip savo grobį sandėliuoja“, – pasakoja roplių žinovas.

Jis spėja, kad medšarkė galėjo varlę pagauti ir pakabinusi ant medžio pamiršti.

Gerardas Paškevičius

„Ta varlytė taip ir liko perverta kabėti. Dėl to taip įdomiai nuotraukoje ir atrodo. Pasakyti, kokia tai varlė sudėtinga, gali būti pievinė arba smailiasnukė varlė“, – kalbėjo pašnekovas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją