Į redakciją parašęs Tadas teigia manąs, kad jo namuose užaugo rekordinio dydžio lazdyno riešutai. „Didžiausias skersmuo – 3,1 cm“, - rašė jis.
 
Paisteiravus Vilniaus Univeristeto Kairėnų botanikos sodo Dendrologinių kolekcijų grupės specialistų, kas lemia, jog šiemet užderėję riešutai – išskirtinio dydžio, buvo nurodytos kelios priežastys. Pasak jų, itin stebėtis nereikėtų, kadangi lazdynų rūšių gali būti įvairiausių – laukinių medelių vaisiai mažesni nei atrinktų selekcijos būdu. Be to, riešutų dydį šiek tiek lemia ir oro sąlygos bei vaisių kiekis – kuo jų daugiau, tuo šie gali būti smulkesni.


 
Tuo metu skaitytoja Elena į DELFI kreipėsi su atvirkščiu rekordu – ji sako užauginusi itin mažą pomidorą. Lyginant šį su milžinišku Tado atsiųsti lazdyno riešutu, pomidoras net mažesnis – yra vos dešimties centų monetos dydžio. Jo skersmuo siekia apie 1 cm.
 
„Kadangi dažniausiai fiksuojami didžiausio moliūgo, bulvės ar pomidoro rekordai - aš siunčiu mažiausio pomidoro nuotrauką. Mano pomidoras vos siekia 1cm... Tačiau atrodo ne ką mažiau skanus!“, - rašė Elena. 

 
Užauginote neįprasto dydžio ar formos daržovę? Pasidalinkite su DELFI Piliečiu! Jūsų laiškų laukiame el.paštu pilieciai@delfi.lt su prierašu „Derlius