Varnos – vienos protingiausių gyvūnų. Moksliniai tyrimai rodo, kad jos dažnai būna protingesnės už keturmečius vaikus. Toks intelektas joms suteikia galimybę lavinti savo išgyvenimo įgūdžius ir greitai prisitaikyti greitai besikeičiančioje aplinkoje – mieste.

Skaitytojas Kęstutis GRYNAS.lt atsiuntė filmuotą medžiagą, kurioje užfiksuota paskanauti greito maisto restorano maistu panorėjęs varninis paukštis. „Filmuota Paryžiuje, atostogų metu. Įdomiausia ne tai, kad varna įsinorėjo kelių bulvyčių, o tai, kad ji visiškai neišsigando prie jos priėjusios mergaitės. Tarsi būtų supratusi, kad tokio dydžio žmogus jai nekelia grėsmės. Kai priėjo vyriškis, ji iš karto nuskrido, nes tikriausiai įvertino didesnę grėsmę“, - rašo skaitytojas.

Kęstučio atsiųstą vaizdo įrašą taip pat papildo ir kito skaitytojo – Pauliaus - filmuota medžiaga. „Filmuota Vilniuje, šalia Lukiškių aikštės. Varnos būriais lenda į atidarytus konteinerius ir traukia iš ten maistą. Mane visad stebino šių paukščių prisitaikymas išgyventi mieste. Aišku gyventojams ir atliekų tvarkytojams reiktų nepamiršti užverti konteinerių, nes šiukšlės vėliau mėtėsi visoje Lukiškių aikštėje“, - komentuoja savo įrašą Paulius.

Pasitikrinkite savo žinias apie Lietuvos varninius GRYNAS.lt viktorinoje.