Nuotraukoje užfiksuota nendrinė vištelė. Tai vištelinių šeimos paukštis kaip ir anksčiau aprašytas laukys. Jie vizualiai panašūs, tik nendrinė vištelė turi ne baltą plokštelę ant kaktos ir ne baltą snapą kaip laukys, o raudoną. Tai yra pagrindinis skiriamasis požymis, kuris yra labai gerai matomas. Nendrinė vištelė turi daugiau pilkšvos, melsvos, baltos spalvos, o laukys yra visiškai juodų plunksnų.

Nendrinė vištelė lyginant su laukiu yra retesnė rūšis, tačiau nėra itin reta. Gyvena užželiančiuose tvenkiniuose, prie nendrių, krūmų, karklų, kur gali pasislėpti ir sukti lizdus. Nevengia ir žmonių draugijos, todėl kartais įsikuria miestų tvenkiniuose.

Įprastai žiemoja ne Lietuvoje, parskrenda jau kovo mėnesį. Deda paprastai apie 10 kiaušinių.

Jeigu ir jūs pamatėte nepažįstamą paukštį, roplį, augalą ar grybą, siųskite nuotraukas redakcijai el. paštu grynas@grynas.lt ir gaukite atsakymą tiesiai iš gamtininko.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)