Tai yra šiaurinis šikšnys. Anksčiau ši rūšis buvo įtraukta į Lietuvos raudonąją knygą, tačiau dabar ji jau nebėra saugoma. Vis dėlto, šiaurinis šikšnys nėra labai dažnas. Jis labiau paplitęs šiaurinėje Lietuvos dalyje: nuo Mažeikių link Kėdainių. Pietų pusėje gyvena jau kita šikšnosparnių rūšis – vėlyvasis šikšnys.

Tikėtina, kad nuotraukoje užfiksuotas patinėlis, kadangi jis rastas ne veisimosi kolonijoje, o, greičiausiai, prie kažkokio pastato. Šikšnosparnių patinėliai vasaros gale kviečia pateles poruotis. Patelių nėštumas trunka 9 mėnesius. Dažniausiai jos susilaukia vieno, rečiau – dviejų jauniklių.

Šikšnosparniai yra ilgaamžiai ir gali nugyventi apie 40 metų.

Jeigu ir jūs pamatėte nepažįstamą paukštį, roplį, augalą ar grybą, siųskite nuotraukas redakcijai el. paštu grynas@grynas.lt ir gaukite atsakymą tiesiai iš gamtininko.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)