Tai – drugys. Jo pavadinimas - kamaninis sfinksas. Lietuvoje yra registruotos dvi šios genties rūšys. Jos tarpusavyje skiriasi sparnų detalėmis, kai kuriais kitais požymiais.

Atsiųstoje nuotraukoje sunku įžiūrėti skiriamuosius požymius, bet panašu, kad tai juosvasis kamaninis sfinksas (Hemaris tityus).

Šie drugiai minta augalų žiedų nektaru. Jie plasnoja šalia žiedo tankiai mojuodami sparnais ir savo ilgu straubliuku geria nektarą. Jie aptinkami sausose, gerai įšylančiose pievutėse, kuriose gausu žydinčių augalų.

Suaugėliai skraido gegužės-birželio mėnesiais, dienos metu ir popietėje. Jų vikšrai maitinasi visą vasarą, jos pabaigoje virsta lėliuke ir taip žiemoja. Kamaninis sfinksas aptinkamas visoje šalies teritorijoje, bet šių drugių nėra gausu.

Jeigu ir jūs pamatėte nepažįstamą paukštį, roplį, augalą ar grybą, siųskite nuotraukas redakcijai el. paštu grynas@grynas.lt ir gaukite atsakymą tiesiai iš gamtininko.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)