Prieš keletą dienų lietuvius sukrėtė žinia, jog šimpanzei Reginai rezervato „Stiching AAP“ veterinarai nustatytė Hepatitą B. Olandų rezervato darbuotojai patarė su ja kontaktų turėjusius vaikus bei suaugusius dėl visa ko pasitikrinti. Nors ši liga ir pakeitė Reginos tolimesnį likimą bei galimybę patekti į didesnį rezervatą kitoje šalyje,  ją netrukus bus bandoma integruoti į sergančiųjų šimpanzių būrį Olandijos rezervate. Šimpanzė niekur nevyks ir čia praleis visą likusį gyvenimą.

Pirmieji Lietuvos šimpanzės žingsniai po karantino

Nepaisant ligos Regina prieš kelias dienas buvo perkelta iš griežto karantino į kitas patalpas, jau galėjo išeiti į lauką. Nors ji vis dar gyvena viena, tačiau šimpanzės pasirodymą lauke pasveikino netoliese gyvenančių gentainių būrys. Griežtame karantine Regina praleido tris mėnesius.

Gyvūnų gerovės tarnyba „PIFAS“ vadovė Brigita Kymantaitė žvelgdama į šimpanzės nuotraukas Lietuvoje ir Olandijoje, mato ryškų skirtumą. „Akivaizdu, kad ji smarkiai pasitaisė ir „išgražėjo“, o pagal sudarytas lauko voljero sąlygas jai tikrai nebus nuobodu“, - mano „PIFO“ vadovė.

Šimpanzė Regina Lietuvoje

GRYNAS.lt kviečia stebėti pirmuosius šimpanzės žingsnius lauke po karantino: