Kaip rašo „Lietuvos žinios”, pusmetį trukusių genetinių tyrimų rezultatai privertė pašiurpti net pačius mokslininkus. Lietuvoje pernai nušauti gyvūnai pirmiausia tirti mūsų krašte, paskui - Švedijoje.

Kaip paaiškėjo, tai buvo nepaprasti pilkiai, o išsigimę hibridai. Baisiausia, kad jie, priešingai nei įprasti vilkai, nesivaržydami eina į sodybas, pjauna gyvulius. Tikėtina, jog neaiškios kilmės padarai gali kėsintis ir į žmones. Atlikus tyrimus paaiškėjo, kad Lietuvoje sumedžioti vilkai turi šuns genetinių požymių.

Genetiškai ištirti mūsų krašto vilkus buvo nutarta po kruvinomis šių plėšrūnų puotomis pagarsėjusios 2009-ųjų vasaros. Iš Šiaurės Lietuvos vienas po kito skriejo pranešimai, kad vilkai atsėlindavo į miestelių centrus ir apėsdavo tiesiog bažnyčių pašonėje ar po gyvenamųjų namų langais besiganančius gyvulius. Buvo atvejų, kai po nakties žmonės rasdavo prie grandinių pririštų šunų galvas. Neabejota, kad su keturkojais kiemsargiais susidorodavo būtent vilkai. Nuo jų dažniausiai kentėdavo rokiškėnai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją