Diena greitai bus ilgesnė pora valandų. Saulutė pakyla gerokai virš horizonto. Antroje dienos pusėje oras atšyla ir plinka stogai, atsiveria vis didesni grynos žemės lopai. Ar tai jau žiemos galas? Ne.
Citata
Ar matėte, kokia stora, ruplėta tamsiakamienių medžių žievė – žiauberis? Ji ne šiaip sau tokia. Jai reikia saugoti medžius ne tik nuo šalčio, bet ir nuo kaitros.

Žiema tikrai nesibaigia. Margi laukai ir užuovėjoje sukuriamos saulės spindulių vonios tikrai nerodo jos silpnumo. Tai, ką regime, panašiau į demokratišką žiemos būdą.

Žaiskite pavasarį – prašau, tik nepamirškite, kad esate žiemoje. Bet kurią dieną, akimirką gali sugrįžti didieji šalčiai ir plūstelėti sniegas. Nepamirškime – žiemai skirtas dar bent mėnuo. Ji turi gražaus laiko.

Vasario saulė daro stebuklus, ir ne tik mūsų regimus ar apčiuopiamus. Dieną sukurtos šilumos, atspindėtos nuo sienų, nuo plikos žemės ar medžių kamienų, ir vakare ateinančios žvarbos susitikimas yra lydimas keistų reiškinių: braškėjimų, medžių dejavimo, ledo pyškėjimo. Visa tai įprasta. Tačiau mes kasmet nustembame ir žavimės šiais garsais ir balsais.

Saulė, beje, kaitindama medžių žievę, pradeda žadinti jų syvus. Ar matėte, kokia stora, ruplėta tamsiakamienių medžių žievė – žiauberis? Ji ne šiaip sau tokia. Jai reikia saugoti medžius ne tik nuo šalčio, bet ir nuo kaitros. Beržų, drebulių šviesi žievė, kurios saulė taip neįkaitina, yra plona, lygi, glotni.

Nors žiema, tačiau soduose turime saugoti vaismedžių, ypač jaunų, kamienus nuo saulės – pridengti arba nubaltinti. Beje, vis ryškesni saulės spinduliai tampa pavojingi mūsų auginamiems spygliuočiams – tujoms, kadagiams, puskiparisiams. Pernai daug kur šios rūšies medeliai nuo žiemos galo saulės labai nukentėjo.

Prasideda lapių vestuvės. Vis garsiau gieda zylės, kvarksi kovai ir ore vartosi krankliai.

O ten toli, Pietų Afrikoje, kelionei kyla baltieji gandrai. Jų kelias į tėvynę labai ilgas. Ar gandrai sugrįžę ras sutvarkytus savo namus? Pasižvalgykite aplink.