Sakurų žiedai žydi gausiai, jie būna baltos arba rožinės spalvos, paprasti arba pilnaviduriai. Ko gero, pats didžiausias jų žavesys yra tai, kad jie gamtoje skleidžiasi vieni pirmųjų, kai dar mažai kas žydi. Be to, medžiai tuo laiku dar būna be lapų, tad ypač išryškėja jų grožis.

Vilniaus universiteto botanikos sodas turi skyrių pačiame Vingio parke, Neries upės pakrantėje, ir labai didžiuojasi, kad šiame skyriuje auga gražiųjų sakurų skverelis, todėl nori pasidalinti šiuo nuostabiu
reginiu su visais vilniečiais ir miesto svečiais, teigiama pranešime spaudai.

Tad balandžio 22 d. 15 val. laukiami visi – ir maži, ir dideli – VU Botanikos sodo Vingio skyriuje (M.K.Čiurlionio g.110) „Sakurų ir hiacintų žydėjimo šventėje“.

Į šventę atvyks Japonijos nepaprastasis ir įgaliotasis ambasadorius Lietuvai J. E.Toyoei Shigeeda. Žydėjimo šventėje bus galima džiaugtis ne tik sakurų, bet ir kvapnių hiacintų žydėjimu. Taip pat renginyje vyks Lietuvos-Japonijos diplomatinių santykių 25-mečiui išleisto ženklo pristatymas. Yabunouchi mokyklos (Japonija) meistrės demonstruos ceremoniją, kaip ruošiama arbata. Be to, arbatos bus galima ir paragauti. Bus sodinama nauja sakura, vyks pažintinės ekskursijos su botaninių kolekcijų kuratorėmis. O svarbiausia – renginio dalyviai galės pasigėrėti nuostabiais sakurų žiedais, bandydami pajusti tą magiją, kurią kiekvieną pavasarį jaučia japonai, žvelgdami į šiuos nuostabius žiedus.