Seimo narė pasidalino istorija, dėl kurios į ją kreipėsi mergina, radusi sužeistą paukštį. D. Šakalienė piktinosi ne tik tuo, kad asociacija nesuteikė reikiamos pagalbos Lietuvos simboliu laikomam paukščiui, bet, esą, nebuvo rasta ir veterinarų, gebančių pagydyti sužeisto gandro sparną.

„Skęstančiųjų gelbėjimas....

... Taip taip, pačių skęstančiųjų reikalas. Vėlų sekmadienio vakarą sulaukiau pagalbos šauksmo - Širvintose mergaitė rado kraujuojantį gandrą ir dvi paras neprisišaukia pagalbos. Keliasdešimt tūkstančių eurų kasmet viešuosiuose pirkimuose laiminti Gyvūnų globos asociacija, turinti VISOJE Lietuvoje per 3 val paimti sužeistą gyvūną, atsisakė padėti. Griežta ponia išbarė Eveliną Piškinaitę, kam parsinešė sužeistą paukštį, mat „9 lapiukai liko be maisto“. Tai gal ponia norėjo privežti arčiau tuos lapiukus, kad greičiau pribaigtų gandrą, nes kol paukštis kančiose numirs dėl vieno sužeisto sparno, gali ir mėnuo praeiti?! Mėnuo kasdienės agonijos... Malonūs žmonės tiesa?

Mano prašymu gandriuką gelbėti apsiėmė valstybės nefinansuojama mažytė NVO Vyšnių sodas @vsivysniusodas ir jau parsivežė nukentėjėlį namo. Didžiulis dėkui Monika Mužaitė už pagalbą, Neringa Tuškevičienė už perduotą pagalbos šauksmą, žinoma, AČIŪ Evelinai už jautrią širdį. Ir NE ačiū GGA.

Ir rimtas klausimas kas pas mus per sistema, kai pirkimus laimi tokio širdies kietumo žmonės, o gelbėjimo paslaugas turi teikti tie, kurie neturi nei finansų, nei prievolės tai daryti. Beje, ir veterinarų, kurie būtų pajėgūs pasirūpinti nacionaliniu mūsų simboliu, gandru, Lietuvoje praktiškai nėra.

Jau ėmiausi tam tikrų žingsnių. Bet akivaizdu, kad dirvonai nearti...“, - rašė D. Šakalienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (261)