Pažvelgęs į nuotrauką Gamtos tyrimų centro Mikologijos laboratorijos darbuotojas, mikologas Jonas Kasparavičius aiškina, kad joje matomas grybas priklauso baravykų genčiai.

„Tai yra kažkurios iš baravyko genties rūšių, galimai ir tikrinio baravyko, dar augimo metu labai sutrūkinėjęs vaisiakūnis. Tai rodo sutrūkinėjusių kepurėlės kauburėlių viršūnėse esančios rusvos jo kepurėlės dangalo liekanos ir dar vietomis išlikusi suskilinėjusių į atskirus „žvynelius“ dalies kepurėlės apačioje esančių vamzdelių gelsva spalva“, – aiškina mikologas.

J. Kasparavičius čia pat paaiškino, kodėl skaitytojo rastas grybas toks susiraukšlėjęs.

„Sunku tiksliai pasakyti, kodėl taip sutrūkinėjo jo kepurėlė ir susiraukšlėjo jo kotas. Galbūt jis buvo gerai įmirkęs, o vėliau kurį laiką augo sausai ar, atvirkščiai, iš pat pradžių jam trūko drėgmės. Rezultatas tikrai įspūdingas“, – sako mikologas.

Anot J. Kasparavičiaus, šio grybo atvejis nėra unikalus – internete galima rasti ir daugiau panašių grybų nuotraukų.
Neįprastai atrodantis baravykas
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (30)