„Regis paskutinės balandžio mėnesio dienos buvo labai palankios tiek vandens, tiek „dulkių velniams“ (sūkuriams) formuotis“, – sako „Orai ir klimatas Lietuvoje“ specialistai.

Grynas.lt jau rašė apie du šiemet užfiksuotus vandens viesulus. Jie kaip ir „dulkių velnias“ pasirodė vos kelių dienų skirtumu.

„Ankstesnėmis dienomis dalinomės vaizdo įrašais, kurie buvo užfiksuoti balandžio 28 ir 30 dienomis, o štai šis dulkių sūkurys pasirodė balandžio 29-ąją.

Sąlygos tada buvo labai tipinės, kokių reikia tokiam atmosferos reiškiniui susiformuoti: orai ramūs, saulėti (matyti tik lengvi kamuoliniai debesys), tačiau vėsūs (dėl šaltos oro masės). Visai nenuostabu, jog žmonės ir kitur Lietuvoje būtent minėtomis dienomis pastebėjo dulkių arba netgi „vandens velnią“, – buvo teigiama įraše.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją