Šiandien, pirmadienį, „Delfi“ redakciją pasiekė skaitytojos laiškas, kuriame – laikraščių, išmestų privačiame miške Širvintų rajone, nuotraukos. Laiško autorė teigia, kad tokias šiukšlių krūvas ji su šeima rado šeštadienio (kovo 4 dieną) rytą.

„Beveik kiekvieną savaitgalį važiuojame į mišką ir tvarkome jį – renkame nulūžusias šakas, pažiūrime, ar bendrai viskas tvarkoje. Tai kartas nuo karto randame žmonių paliktų šiukšlių – nuo statybinių iki tiesiog po grilinimo paliktų šiukšlių. Šį savaitgalį, šeštadienį ryte, nuvažiavę radom daugiau kaip 15 pakelių rinkiminių laikraščių, kurie buvo išversti mūsų miške“, – pasakoja skaitytoja ir priduria, kad šeima visas šiukšles surinko ir išvežė į popieriaus konteinerį.

Nuotraukose matyti, kad tuose laikraščiuose – Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos kandidatė į Vilniaus rajono meres Eglė Stasiškienė.

Rasti rinkiminiai laikraščiai

Kandidatė apie išmestus laikraščius nežinojo

„Delfi“ susisiekus su buvusia kandidate į Vilniaus rajono merus E. Stasiškiene, kurios reklaminiai leidiniai ir buvo rasti išmesti miške, ir pasiteiravus apie įvykį, jai tai buvo nemaloni staigmena.

„Informacija, kurią man atsiuntėte, – šokiruojanti. Kol kas neturiu ką pakomentuoti plačiau, nes tai visiškai netikėta ir siaubinga, – sakė E. Stasiškienė. – Būsiu dėkinga, jei patikslinsite vietovę, – privalau nuvažiuoti ir pasiimti laikraščius bei išsiaiškinti, kas galėjo taip padaryti.“

Pamačiusi nuotraukas moteris negalėjo patikėti, kad toks kiekis reklaminių laikraščių nepasiekė rinkėjų. „Sunku pasakyti iš nuotraukos, bet atrodo, kad laikraščio negavo mažiausiai poros kaimų gyventojai. Taigi nukentėjo ir visa reklaminė sklaida“, – apgailestavo ji.

Rasti rinkiminiai laikraščiai

Labiausiai E. Stasiškienę nuvylė tai, kad šitaip greičiausiai pasidarbavo kažkas iš pačios komandos.

„Prie rinkimų dirbome daug žmonių, ir tai, kad kažkas galėjo šitaip pasielgti, nesuvokiama. Mes patys viskuo rūpinomės, leidinių platinimu taip pat, nesamdėm tam kitų žmonių. Svetimas žmogus šių leidinių negalėjo turėti, nebent kas nors iš komandos perdavė kažkam kitam, nors tai būtų labai keista, – pasakojo ji. – Taip pasielgti galėtų tik priešas. Ne tik kad nepadaryti savo darbo, bet dar ir pakišti visą komandą prišiukšlindamas mišką. Vis tik reikia turėti proto, kad vežtum šitiek kilometrų tuos laikraščius, kurių tu nenori platinti. Gal tu nusivylęs, nenorėjai jų platinti, bet kodėl išmetei, užuot atidavęs atgal? Man šokas.“

Rasti rinkiminiai laikraščiai

Moteris apgailestavo, kad šią žinią sužinojo iš žurnalistų, ir patikino, kad neišsiaiškinusi šio incidento nepaliks. „Labai keista, kad tie žmonės, kurie surado mūsų laikraščius, nesistengė pirmiausia susisiekti su mumis. Juk galėjo man kad ir per „Messenger“ parašyti: radom jūsų laikraščius, atvažiuokit pasiimti – būtume tikrai nuvažiavę, – kalbėjo ji. – Pažiūrėsiu, kur šis kaimas yra, bandysiu orientuotis, prie kurios teritorijos, ir išsiaiškinti, kas galėjo šitaip pasielgti.“

„Delfi“ primena, kad pagal Administracinių nusižengimų kodeksą už aplinkos teršimą numatytos baudos taikomos pagal išmetamų atliekų kiekį, jų pavojingumą ir užterštos teritorijos statusą. Aplinkos užteršimas nepavojingomis atliekomis gali užtraukti baudą nuo 30 iki 2400 eurų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)