„Tai, ką matome šioje filmuotoje medžiagoje, yra orkų šeima: patinas, patelė ir jų mažylis. Įprasta, kad orkų kelionių maršrutą lemia srovės, manau, kad būtent taip jos atsidūrė ir mūsų pakrantėje. Jos ilsisi šiltesniame vandenyje, pavyzdžiui, Kopakabanos paplūdimyje, Ipanemos paplūdimyje ir kitur“, – sakė biologas Marcelo Szpilmanas.

Atplaukusios orkos greičiausiai susidūrė su dar šiltesniu vandeniu Rio de Žaneiro paplūdimiuose ir nusprendė čia kiek pabūti, pailsėti, pažaisti, pasimaitinti.

Išvydę orkas, irklenčių instruktorius Timothy Richardas Parkynas ir du jo kolegos čiupo savo lentas ir suskubo neįprastų svečių apžiūrėti iš arčiau. T. R. Parkyno kolega Jeffersonas de Souza sako, kad kiek nervinosi ir bijojo artintis prie orkų, bet pripažįsta, kad rizikuoti buvo verta.

„Žmogau, tai buvo neįtikėtina, nuostabi patirtis. Sunku net paaiškinti, jausmas fantastiškas tiek priartėti prie gamtos stebuklų. Rizikavome, bet buvo verta. Laimei, viskas buvo gerai“, – sakė Irklenčių instruktorius Jeffersonas de Souza.

Pranešimų, jog orkos ką nors užpuolė, negauta, tačiau pareigūnai perspėja, kad vietiniai būtų atsargūs ir pernelyg arti orkų neplauktų.