Per numatytą laiką vakcina visiškai bus uždengiami Biržų, Kupiškio, Ukmergės rajonai. Dalinai – Pasvalio, Rokiškio, Panevėžio, Anykščių, Molėtų, Širvintų, Jonavos, Kėdainių rajonai. Jaukų kiekis apytikriai 206400, kvadratiniam kilometrui teks apie 20 jaukų.

J.Skrandausko pranešimu, balandžio 3–9 dienomis lėktuvai kils iš Panevėžio Įstros aerodromo ir sklandys virš Kupiškio rajono. Gyventojų prašoma radus jaukų su pasiutligės vakcina jų neliesti, nes pajutę žmogaus kvapą laukiniai gyvūnai juos apeina. Jeigu jaukai būtų aptikti prie gyvenamųjų namų, apie tai reikėtų nedelsiant pranešti teritorinei Valstybinei maisto ir veterinarijos tarnybai, kurios specialistai atvyks ir surinks. J.Skrandausko tikinimu, naminiams gyvūnams ir žmonėms jaukai su vakcina nepavojingi.

„Mūsų rajone pasiutligės atvejų mažėja, tačiau tai neatleidžia gyventojų nuo pareigos laiku pasirūpinti šunų ir kačių vakcinacija. Šių gyvūnų vakcinacija labai sumažėjusi. Manoma, kad šios ligos atvejų sumažėjo, tai ir skiepyti nebūtina. Antra vertus, gal gyventojai šiuo sunkmečiu nenori veltui leisti pinigų. Kačių ir šunų vakcinacija nuo pasiutligės kainuoja iki 5 litų“, – kalbėjo viršininkas. Iš tiesų trejus metus sistemingai vykdoma laukinių gyvūnų vakcinacija davė teigiamų rezultatų. Kupiškio rajone 2005 m. nustatyta 40 pasiutligės atvejų, 2006 m. – 27, 2007-aisiais – 5, 2008 m. – 2. Šiemet tokio atvejo dar nepasitaikė.