Žemaitės kvartalas

Į „Rinkos aikštę“ kreipėsi Kėdainių miesto Žemaitės kvartalo gyventojai, kurie nuogąstavo, kad, patvinus Nevėžiui ir Smilgai, didelė dalis pušelių atsidūrė vandenyje.

„Labai gražėja tas mūsų kvartalas. Per keletą metų jis pasikeitė neatpažįstamai. Tiesiog gyvename naujame rajone – nauji takai ir takeliai, naujos gatvės, viskas nauja.

Labai džiaugiamės, kad aplink namus ir atvirose teritorijose buvo pasodinti medžiai. Tačiau vienas dalykas mums kelia nerimą – didelė dalis šalia namų pasodintų pušelių jau kelinta savaitė mirksta vandenyje, jas užliejo potvynis ir mums labai rūpi, ar jos išgyvens“, – savo nuogąstavimus dėstė Žemaitės gatvės gyventojų vardu į redakciją besikreipusi moteris.

Problema žinoma

Kėdainių miesto seniūnas Algirdas Krivičius sakė, kad jam yra žinoma, jog išsiliejęs upių vanduo apsėmė naujai pasodintus medžius, tačiau nesiryžo spėti, ar vanduo medžiams bus pakenkęs.

„Na, kol kas anksti dar kažką ir pasakyti. Kai vanduo nuslūgs, kai medžiai ims vegetuoti, tada matysim, ar jiems pakenkta ar ne. Tada ir bus priimti atitinkami sprendimai, o dabar dar tikrai anksti apie tai kalbėti“, – sakė A. Krivičius.

Kenkė ir sausra

Praėjusiais metais naujai pasodintiems medeliams labai pakenkė ir sausra. Alinančios ir daugybę dienų besitęsiančios kaitros ir sausros neatlaikė ir dalis Kėdainių mieste pasodintų medelių. Daugiausia išdžiūvo pušelių.

„Kaitros ir sausros tuomet neatlaikė daugiausia pavasarį sodinti medeliai. Išdžiūvusių medelių buvo visame mieste, daugiausia jų – pušelės.

Daugiausia medžių išdžiūvo Žemaitės gatvėje, netoli daugiabučių namų kvartalų, prie Smilgos upės“, – paaiškino A. Krivičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)