Vokiečių policijai „kelnes numovė“ ne kas kitas, o kengūra. Bernhardas jau kelis kartus prasprūdo policininkams tarp pirštų, kai jau buvo įspraustas į kampą. Kengūra ir toliau slapstosi, o policija šaukiasi pagalbos iš gretimų miestelių nuovadų, rašo thelocal.de.

Žemutinėje Saksonijoje, mažame Hulshageno miestelyje policija buvo iškviesta antradienį, 6 val. ryto. Liudininkas pranešė, kad kaimynystėje matė lakstančią kengūrą. Atvykę policijos pareigūnai užspietė ją į kampą, bet šiai pavyko pasprukti. Taip pat baigėsi ir dar keli bandymai ją „suimti“.

Vokietijos laikraštis „Bild“ šaipėsi iš policininkų ir rašė, kad „po intensyvaus tyrimo, detektyvai konstatavo faktą, kad kengūra negalėjo atšuoliuoti į Hulshageną iš Australijos“. Vėliau paaiškėjo, kad kengūra priklauso privačiam asmeniui iš gretimo Ludersfeld kaimo. Vyras aiškina, kad nesupranta kaip kengūra galėjo pasprukti, nes kiemą supa dviejų metrų aukščio tvora.

Nesitikima, kad Bernhardas savu noru grįš pas šeimininką ir nors bėglys didelio pavojaus žmonėms nekelia – policijai jį sučiupti tapo garbės reikalas, tad gaudynės tęsiasi.

Ši istorija primena 2011 m. visame pasaulyje nuskambėjusią karvės Ivonos istoriją. Tuomet, karvė pabėgo iš fermos ir nieku gyvu nesutiko ten grįžti. Ant kojų buvo pakeltos kelių apylinkių policijos pajėgos ir po trijų mėnesių gaudynių pagaliau buvo sugauta. Tuomet iš Vokietijos policijos neveiksmingo suskubo pasityčioti visa šalies žiniasklaida.