Ilgai lauktas pavasaris ir šiluma pagaliau lepina lietuvius visuose šalies kampeliuose. Gamta tiesiog mėgaujasi saulės voniomis: po truputį žaliuoja medžių šakelės, žolės plotai, šlatus puošia žibutės, žiedus skleidžia ir kitos pavasario gėlės.

GRYNAS.lt kviečia pasigrožėti pavasariu Vilniaus apylinkėse.

Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba informuoja, kad prognozuojama, jog balandžio pirma pusė Lietuvoje bus apie 1,5–2,0 °C aukštesnė nei įprastai (6,7 °C). Žvelgiant bendrai į visą balandžio mėnesį numatoma, kad oro temperatūra turėtų būti taip pat apie 2 °C aukštesnė nei įprastai balandžio mėn. Žiemos pabaigoje ir pavasario pradžioje šaltesni periodai yra įprasti, todėl ateinantį balandį, kaip ir praėjusį kovą, vis dar galime tikėtis ir vėsesnių orų.

Numatoma, kad balandžio pirmoje pusėje kritulių kiekis turėtų būti iki 20 proc. mažesnis nei įprastai (36 mm), o per visą balandžio mėnesį iškritęs kritulių kiekis turėtų būti iki 20 proc. mažesnis. Nors balandį turėtų vyrauti lietaus pavidalo krituliai, tačiau išlieka tikimybė iškristi šlapdribai ar net sniegui, nors susidariusi sniego danga ir būtų trumpalaikė. Apibendrinant galima sakyti, kad balandžio galime tikėtis šiltesnio ir šiek tiek sausesnio, lyginant su daugiametėmis reikšmėmis.