„Miesto agentūros darbuotojai ištyrė šį faktą, - sakė agentūros vedėjo pavaduotojas Alfredas Breivė. – Nustatyta, kad į lietaus kanalizaciją išpilta apie 40 kg maisto gamybos riebių atliekų. Įmonės vadovai aiškino, kad dėl ekonominių sunkumų negali sumokėti už atliekų išvežimą“

Išaiškinus šį nusižengimą aplinkai, įmonė „Kaišiadorių paukštyno mažmena“ patyrė daug didesnių išlaidų.

Aplinkosaugininkai įpareigojo įmonę išvalyti kanalizaciją, paskirs baudą ir pateiks pretenziją už padarytus nuostolius gamtai. Už šulinio išvalymą UAB „Panevėžio gatvės“ pateikė UAB„Kaišiadorių paukštyno mažmenai“ 252, 28 Lt sąskaitą, įmonei bus paskirta piniginė bauda nuo 300 iki 600 litų. Dar reikės sumokėti 266, 08 Lt už aplinkai padarytą žalą.

Kaip paaiškino agentūros vyriausioji specialistė Ona Verikienė, civilizuotas atliekų tvarkymas kainuoja kur kas pigiau, už vieno kilogramo riebalų išvežimą UAB „Antagutei“ reikia mokėti 1, 49 Lt. Bendrovė “Kaišiadorių paukštyno mažmena” už visą kiekį į kanalizaciją išpiltų riebalų būtų sumokėjusi tik apie 60 litų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją